kurk

Hoewel een kurkvloer eigenlijk geen parketvloer is, is het materiaal wel van bomen afkomstig. Kurk wordt gemaakt van de schors van de kurkeik die met name in Portugal groeit. De geoogste schors wordt tot korrels vermalen, verhit en geperst tot tegels of stroken.

kurk vloeren

Meestal bestaat kurkvloer uit twee lagen, een basis van gemalen kurk waarop aan de zichtzijde een dun “fineerlaagje” van kurk of hout is aangebracht. Dit laatste laagje bepaalt het design. Het is dus mogelijk een kurkvloer te plaatsen met de uitstraling van een houten vloer.

Kurk is veerkrachtig, het vangt als het ware de klap op. Een kurkvloer kan zowel zwevend als gelijmd aangebracht worden op de ondervloer. Omdat het product zo flexibel is, zullen bij gelijmde kurkvloeren ook alle ongelijkheden van de ondervloer zichtbaar worden in het oppervlak van de kurkvloer. Aangezien geen enkele ondervloer volkomen vlak is, is het noodzakelijk deze eerst te egaliseren. Een goed alternatief is de zwevende kurkvloer, waarbij het kurk fabrieksmatig op een hdf kern is verlijmd. Middels een klikverbinding is de vloer vrij eenvoudig te plaatsen.

bekijk onze projecten
Afspraak maken